27/02/2016 – European March for refugees rights – Brussels‏

SafePassageHeader

Op 27 februari 2016 komen burgers in heel Europa op straat om te betogen voor de mensenrechten in Europa.

We vragen aan de Europese autoriteiten en aan onze regeringen om een legale en veilige doortocht mogelijk te maken voor al wie bescherming zoekt.

  • #safepasssage betekent veilige en wettelijke routes: geen doden meer aan onze grenzen
  • #safepasssage betekent bescherming voor alle vluchtelingen tijdens hun volledige reis door Europa
  • #safepasssage betekent dat de interne grenzen open blijven binnen de Schengen-zone
  • #safepasssage betekent hoge normen qua opvang en asiel in alle Europese landen, geen afbreuk meer doen aan de rechten van asielzoekers en vluchtelingen, dus ook ervoor zorgen dat zij hun bezittingen mogen behouden, onmiddellijke gezinshereniging toelaten en stabiliteit garanderen wat het verblijfsrecht betreft

Deze mensen vluchten voor oorlog, vervolging en honger. Maar Europa kijkt de andere kant op. Getuige daarvan zijn de 360 vrouwen, mannen en kinderen die in januari 2016 verdronken zijn in de Middellandse Zee en de mensonwaardige leefomstandigheden in de kampen in Calais en Duinkerke.

De dood van het driejarige jongetje Alan Kurdi zorgde voor een storm van reacties. Maar sinds zijn dood zijn er meer dan 300 kinderen verdronken. Volgens de VN bestaat meer dan een derde van de migranten die de gevaarlijke oversteek maken van Turkije naar Griekenland nu uit kinderen.

Het is dringender dan ooit om een veilige doortocht te garanderen.

Europa heeft in het verleden al voor hetere vuren gestaan. We weten dat Europa beter kan en dat eisen we ook van onze leiders.

#SafePasssage Now!

SafePassageLogo

Facebook Event

 

affiche-A4-small

A4-flyers-small

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *