Theo Francken: Geen vluchtelingen in de straat meer!

refugees-outside

De voorbije maanden moesten elke nacht honderden asielzoekers overnachten in de straten van Brussel, onder hen ook families met kleine kinderen. Dat komt doordat de Dienst Vreemdelingenzaken haar registratie beperkte: per dag registreert zij 250 asielzoekers terwijl het echte aantal veel hoger ligt. En omdat de Belgische overheid genoeg huisvesting niet bieden. De voor-opvang is verzadigd!

Als staatssecretaris voor asiel en migratie kan Theo Francken hier zeker iets aan doen. Maar dan moeten we wel van ons laten horen. Samen kunnen we van hem vragen dat de Belgische overheid een veilige en waardige leefomgeving creëert voor mensen die in België bescherming zoeken.

Vertel aan Theo Francken dat je niet wilt dat er asielzoekers buiten slapen tijdens deze winter en dring er bij hem op aan om:

  • dringend meer slaapplaatsen te voorzien;
  • de registratieprocedure bij de Dienst Vreemdelingenzaken efficiënt en vluger te maken.

DE PETITIE TEKENEN

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *