[#SleepingbagChallenge – OPROEP TOT DONATIES & INZAMELING VAN SLAAPZAKKEN]

Enkel het delen van deze post kan ons vooruit helpen!

De kou en de winter zijn terug en het aantal mensen dat buiten slaapt is bijzonder verontrustend (meer dan 200 mensen in Brussel en enkele tientallen op verschillende plaatsen in België: Doornik, Waremme, Spion, Aarlen, Thieu, enz). Bij gebrek aan warme opvangplaatsen hopen we onze reizende vrienden, waar ze zich ook bevinden in België, een minimum aan bescherming te kunnen bieden tegen de kou en de winter. Vorig jaar deelde het Burgerplatform zo’n 3.000 slaapzakken uit.

Doel van de uitdaging

Tussen 21 oktober en 30 november 1.000 slaapzakken kopen of verzamelen, die we vervolgens verspreiden via onze humanitaire hub en in al onze regionale vestigingen. Zo kunnen we een minimum aan bescherming bieden aan al diegenen die we op dit moment niet kunnen huisvesten.

2 manieren om deel te nemen:

1. JULLIE GEVEN(*), WIJ VERDELEN

Doe een schenking via een overschrijving op rekeningnummer BE04 5230 8077 7231 met de mededeling #SleepingbagChallenge.

2. JULLIE VERZAMELEN, WIJ VERDELEN

Verzamel (gebruikte of nieuwe) slaapzakken om je heen en breng ze naar een van onze inzamelpunten bij jou in de buurt! Hier vind je alle verzamelpunten:  www.cutt.ly/sleepingbagchallenge

(*) Voor elke donatie van 40 euro of meer, heb je recht op een belastingvermindering van 60% in 2020! (€ 40 = feitelijke donatie van € 16).
Elke week publiceren we een #update van het aantal ingezamelde slaapzakken en het ingezamelde bedrag.

Tegen stilstaan, voor burgers in beweging !