Doe een donatie

Financiële donaties

U kunt ons steunen door een donatie te doen op rekening BE04 5230 8077 7231 met de vermelding “steun aan vluchtelingen” of de vermelding van een activiteit die u wenst te steunen (Zusterhuis, Porte d’Ulysse, Collectieve huisvesting, École Maximilien, Tijdelijke bezettingen, Collecties en verdelingen…).

Maakt u deel uit van een regionale/lokale afdeling van het Platform? Steun regionale initiatieven door uw keuze in communicatie (Waals-Brabant, Brussel, Charleroi, Henegouwen centrum, Haspengouw, Luik, Namen-Luxemburg, Wallonie Picarde) of lokale initiatieven (Chastre, Genappe solidaire, Grez Doiceau, LaHulpe4Migrants, LLN, Nijvel, Rixrefugees, Walhain, Wavre4Refugees).

De rekeninghouder is “ASBL Plateforme Citoyenne de Soutien aux Réfugiés” en de BIC is TRIOBEBB.

Wij zijn een van de verenigingen die erkend zijn om belastingcertificaten af te geven. Elke gift van 40 euro of meer krijgt een fiscaal attest dat in het eerste kwartaal van het volgende jaar wordt verstuurd.

In 2022 geniet u voor elke schenking van 40 euro of meer een belastingvermindering van 40%.

Online doneren

Hoe gebruiken we uw donaties?

Het principe van het Burgerplatform is om donaties toe te wijzen aan de projecten die u wilt steunen. Uw donatie zal alleen activiteiten en acties financieren die niet onder andere subsidies vallen. Uw donatie financiert acties die een onmiddellijk effect hebben op de mensen die wij ondersteunen. Dit principe geeft u de zekerheid dat uw donaties in reële behoeften ter plaatse zullen voorzien. Als de ontvangen donaties de kosten van onze acties overtreffen, zullen zij worden toegewezen aan andere prioritaire humanitaire missies.


Materiaal donaties

De teams “inzamelingen en uitdelingen” organiseren drie uitdelingen van kleding en hygiëneproducten per week. Bijna 300 mensen maken elke week gebruik van deze 100% gratis dienst. Wij zamelen namelijk kleding en hygiëneproducten in via inzamelpunten in verschillende wijken van Brussel en in de regio.

U vertegenwoordigt een bedrijf, u wilt een bepaalde donatie doen of een dienst aanbieden die de werking van het Platform zou kunnen vergemakkelijken? >> Neem contact op met ons team “Donaties : donate@bxlrefugees.be 

Verzamelpunten

Hieronder vindt u de lijst van kleding en hygiëneproducten waarnaar we vooral op zoek zijn, evenals de lijst van inzamelpunten – bijgewerkt in december 2022.

Lijst van behoeften en inzamelpunten (downloadbare pdf):

Wallonie Picarde
Picardië Wallonië
Namur-Lux
Namen-Lux
Hesbaye
Haspengouw
Hainaut centre
Centraal Henegouwen
Brabant wallon
Waals-Brabant