Portret van de dag: Yasser

Yasser komt uit Bagdad, waar hij jarenlang heeft geleden onder de religieuze conflicten tussen soennieten en sjiieten. Hierdoor was hij gedwongen zijn studies stop te zetten. Hij heeft Irak verlaten via Turkije, om daarna met een boot tot aan Kos te geraken. Vanuit Kos heeft hij de route via Macedonië en Servië genomen, om uiteindelijk in Hongarije aan te komen. Eenmaal daar aangekomen werd hij terug gestuurd naar de grens, maar hij is er alsnog in geslaagd Hongarije binnen te geraken, na een volledige dag gewandeld te hebben door de bergen met als doel de controles te ontwijken. Hierna is hij door Oostenrijk, Duitsland en Nederland gepasseerd, om uiteindelijk in België aan te komen, na nog eens 17 dagen wandelen.

Foto: Paul-Henri Schyns

Interview: Anis Bedda

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *