140 tijdelijke plaatsen voor de opvang van de kwetsbare personen aan het Noordstation

Samusocial, het Rode Kruis en het Burgerplatform voor steun aan de vluchtelingen hebben beslist de krachten te bundelen om vanaf nu donderdag 140 plaatsen vrij te maken voor de opvang van kwetsbare mensen in de groep personen die al meerdere maanden verblijft aan het Noordstation. Van de 140 plaatsen die worden opengesteld, worden er 60 ten laste genomen door het Rode Kruis, 40 door Samusocial en 40 door het Burgerplatform. Het gaat om een tijdelijke maatregel die tegemoetkomt aan een humanitaire en sanitaire noodsituatie van een groep mensen die zijn situatie ter plaatse dag na dag ziet achteruitgaan.

 

 

Mobiele teams van Samusocial en de teams van het Burgerplatform gaan donderdag naar het Noordstation om de aanwezige mensen onderdak voor te stellen, met bijzondere aandacht voor de meest kwetsbaren onder hen.

 

 

De personen die worden opgevangen bij Samusocial, het Rode Kruis en het Burgerplatform krijgen een plaats voorbehouden zo lang zij nodig hebben om in hun onmiddellijke noden te voorzien (rust, verzorging, maaltijden, sanitair) en voor een evaluatie van hun toestand : zwakke punten die prioritaire opvang vereisen, medische begeleiding, administratieve formaliteiten en/of asielaanvraag, de specifieke situatie van niet begeleide minderjarigen enz.